The Beauty Therapist

24 Απριλίου 2014 | Tête-bêche

I’m a Beautician …  NOT a Magician!

Κυριακή πρωί πρωί, λίγες μέρες πριν το Πάσχα, πήραμε την παραλιακή λεωφόρο  και κατευθυνθήκαμε προς νότια για να συναντήσουμε την ομάδα των Beauty Therapist.
Είχαμε αναλάβει να φωτογραφίσουμε τους ιδιαίτερους χώρους τους που υπόσχονται πλήρη χαλάρωση, ευεξία και ζωντάνια!

Η κα Άσπα και η Ζέτα μας υποδέχθηκαν και μας άφησαν να περιηγηθούμε τόσο στον χώρο τους όσο και στα μυστικά τους.

Η κα Άσπα τα τελευταία 35 χρόνια φροντίζει τα πάντα γύρω από την αισθητική του προσώπου και του σώματος. Βετεράνος του επαγγέλματος με την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται την ανάγκη της μοντέρνας γυναικάς γύρω από την ομορφιά και σπεύδει να την υλοποιήσει. Φοιτήτρια αισθητικής στα τέλη του ’60, μιας περιόδου από το ’50 και μετά που η γυναίκα αρχίζει να εξερευνεί και να αναζητά την λεπτομέρεια στην φροντίδα για την ανάδειξη της προσωπικής ομορφιάς, μαθαίνει εις βάθος τα μυστικά περιποίησης του γυναικείου προσώπου και σώματος.
Φυσικό επακόλουθο η Ζέτα να μεγαλώσει και να γαλουχηθεί σε ένα περιβάλλον που η γυναίκα αποτελεί επίκεντρο ιδιαίτερης φροντίδας.
Ως έφηβη αναζητά διαφορετικά επαγγελματικά μονοπάτια από εκείνα της μητέρας της αλλά στο τέλος καταλήγει ότι οι παιδικές μυρωδιές του ινστιτούτου είναι βαθιά αποτυπωμένες και την οδηγούν να γίνει Αισθητικός. Πλέον και εκείνη μετρά κοντά στα 15 χρόνια εμπειρίας με προϋπηρεσία σε μεγάλα κέντρα αισθητικής.

Και οι δύο εξαιρετικές επαγγελματίες, προσιτές και αξιαγάπητες μας καλοδέχτηκαν και μας υπέμειναν χωρίς αντιρρήσεις.

Η έδρα τους, από την αρχή της καριέρας της κας Άσπας είναι στην περοχή της Δάφνης.
Πρώτα διέθετε ένα δωμάτιο εντός της οικίας της για την εργασία της  διότι ως μητέρα έπρεπε παράλληλα να φροντίζει και να μεγαλώνει τα παιδάκια της  αλλά σιγά σιγά δημιούργησε έναν ξεχωριστό επαγγελματικό χώρο. Μετά από λίγες μετακινήσεις και συγκεκριμένα  το 2012, τροποποίησε το πατρικό της σε επιστημονικό κέντρο για να υποδέχεται τις νέες αλλά και τις παλιές πιστές επισκέπτριες της. Οι αποχρώσεις του μωβ, λιλά και πράσινου στους χώρους θεραπείας βοηθούν την επίτευξη της εσωτερικής ηρεμίας και γαλήνης. Μας εξομολογούνται ότι η φροντίδα της επιδερμίδας βοηθά σημαντικά στην ψυχολογία μας. Οι χρωματιστές ημιδιάφανες κουρτίνες διαχέουν το φυσικό φως και δημιουργούν μυστηριακή ατμόσφαιρα με μια ρετρό αίσθηση από τα έπιπλα και τα κάδρα στους τοίχους. Κάθε χώρος απομονώνεται και διατηρείται η ιδιωτικότητα της επισκέπτριας.

Τον τελευταίο καιρό και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 2014 ένας νέος χώρος δημιουργήθηκε στο κέντρο της Γλυφάδας. Παλιά έπιπλα, στυλ γαλλικού ροκοκό, με φρεσκαρισμένες λευκές πατίνες κοσμούν την υποδοχή του κέντρου  υπό τις παλιές και νέες μελωδίες του πικάπ. Σαν θεατρική αυλαία ανοίγουν οι χώροι περιποίησης εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα μηχανήματα. Στο συνεχόμενο χώρο, στο βάθος κυριαρχεί η βιτρίνα της «γιαγιας» με το παλιό ραδιόφωνο ενώ δίπλα από το γραφείο το αγγλικού στυλ τηλέφωνο σε προκαλεί να το «απαντήσεις». Η boudoir διακόσμηση με την ροζ απόχρωση στους τοίχους, τα έπιπλα και τις παλιές κορνιζαρισμένες φωτογραφίες δίνουν μια πιο μοντέρνα ρετρό αίσθηση.
Με περηφάνια η Ζέτα και η κα “Ασπα δηλώνουν περήφανες για το αποτέλεσμα.

«Εμείς θέλουμε οι πελάτισσές μας να αισθάνονται σαν σταρ του κινηματογράφου»

Ομολογούμε ότι εντυπωσιαστήκαμε από τις κυρίες του Beauty Therapist. Ο αυθορμητισμός τους και η πρόσχαρη διάθεσή τους μας βοήθησαν να τραβήξουμε όμορφες φωτογραφίες αποτυπώνοντας την αυθεντικότητα τους ως επαγγελματίες καθώς επίσης και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των δύο χώρων τους.

Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία και ελπίζουμε να μην σας ταλαιπωρήσαμε πολύ!!

♪♫♫ Το Ταγκό της Αθήνας ♫♪♪

ΧΧΧ
Καρτ Ποστάλ
Μαριάνθη Παπαβαγγέλη

(τους Beauty Therapist θα του βρείτε από την σελίδα τους στο Facebook ή στο site  BeautyTherapist.gr)
………………………………………………………………………………………………………………………………….

….. στην Γλυφάδα

….. στην Δάφνη


^